SAOPĆENJE

SDA o zagađenju zraka: Opet će Konakovićevo jedino rješenje biti "par-nepar" tablice

Nedosljedno je svake godine u decembru, kad je situacija alarmantna, usvajati hitne mjere, a kad se usvaja budžet, odbijati da se osiguraju adekvatna sredstva za to

SDA: Populističke mjere Konakovića. Arhiv

E. Ma. / Avaz.ba

31.10.2019

Sarajevo je godinama visoko na listi najzagađenijih gradova svijeta po kvalitetu zraka, a u povodu ovoga, oglasili su se iz Kantonalnog odbora SDA.

- Vlada KS, na čelu sa premijerom Edinom Fortom, ne pokazuje ni najmanji znak interesa za rješavanje ovog pitanja, a kamoli da ponudi strateška rješenja. Štaviše, tokom rasprave o budžetu KS, brutalno su odbili amandman našeg Kluba, kojim smo tražili da se sredstva u stavci "Primjena plana interventnih mjera u slučajevima prekomjerne zagađenosti zraka" poveća sa 100.000 na 2,4 miliona KM. Plan interventnih mjera usvojen je u prethodnom mandatu, kad je premijer KS bio Elmedin Konaković

Nedosljedno je svake godine u decembru, kad je situacija alarmantna, usvajati hitne mjere, a kad se usvaja budžet, odbijati da se osiguraju adekvatna sredstva za to. S ovakvim budžetom za borbu protiv zagađenja zraka, opet će Konakovićevo jedino rješenje biti "par-nepar" tablice i druge populističke mjere, a zdravlje građana će i ove zime biti na udaru opasnih zagađenja - naveli su iz Kantonalnog odbora SDA. 

Dodaju da je SKS, na prijedlog njihovog zastupnika Mahira Devića, usvojila inicijativu da će na svakoj idućoj sjednici kao redovna tačka dnevnog reda biti informacija o stanju zagađenja zraka u KS kako bi maksimalna pažnja bila posvećena ovom pitanju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.