REAKCIJA

Komšić za "Avaz" o najavi Plenkovića: Izgleda da HDZ i SNSD svoje strateško političko partnerstvo grade preko leđa povratnika

Komšić: Burna reakcija. Avaz

Piše: M. Aščić / Avaz.ba

31.10.2019

Željko Komšić, lider DF-a i predsjedavajući Predsjedništva BiH, rekao je u izjavi za "Dnevni avaz", reagirajući na izjavu premijera Hrvatske Andreja Plenkovića da će vlasti u Zagrebu ispitati mogućnost promjene planirane trase autoputa od Banje Luke do Beograda, na teritoriji općine Modriča, da nema precizne informacije o čemu se tačno radi.

 - Hrvatska strana, sudeći prema izjavi premijera Plenkovića, o ovom slučaju obavijestila je samo gospodina Dodika, tako da ja nemam precizne informacije.

Ali, ako je ovo tačno, a trebalo bi da jeste jer ne vjerujem da bi premijer Plenković iznosio netačne informacije u ovom slučaju, onda moram reći da me ovo neodoljivo podsjeća na skoro isti slučaj sa Srbima povratnicima u Ortiješ kod Mostara, gdje trasa Koridora 5C prolazi preko najplodnije zemlje Srba povratnika u HNK. Izgleda da i HDZ i SNSD svoje strateško političko partnerstvo grade preko leđa povratnika. HDZ u HNK preko srpskih leđa, a SNSD u Posavini preko hrvatskih leđa. Kako god, to je neprihvatljivo i mislim da trasu i jedne i druge saobraćajnice treba pod hitno izmjestiti i ne dirati povratničku imovinu - rekao nam je Komšić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.