REPUBLIKA SRPSKA

U RS od danas zatvoreni sistem naplate putarine, po prijeđenom kilometru

Korisnicima je na raspolaganju i elektronska naplata, kao najbrži, najjednostavniji i najpovoljniji vid plaćanja

Putarina će se naplaćivati po prijeđenom kilometru. Avaz

Srna

1.11.2019

Na autoputevima u Republici Srpskoj danas će početi zatvoreni sistem naplate putarine, a njegova osnovna karakteristika je naplata po prijeđenom kilometru autoputa.

Ovim se sistem naplate putarine na 106 kilometara autoputeva u Republici Srpskoj u potpunosti zatvara, a putarina će se naplaćivati po prijeđenom kilometru, rečeno je u preduzeću "Autoputevi Republike Srpske".

Iz ovog preduzeća podsjećaju da su gradnjom naplatnih stanica u Aleksandrovcu, Novoj Topoli i Čatrnji ispunjeni uvjeti za zatvaranje sistema naplate putarine i na autoputu Bosanska Gradiška - Banja Luka, na kojem je do sada funkcionirao otvoreni sistem sa jednom ulazno-izlaznom rampom, odnosno naplatnom stanicom "Jakupovci".

Vlada Republike Srpske donijela je 24. oktobra uredbu o visini putarine kojom je modificiran cjenovnik putarine na autoputu  Bosanska Gradiška - Banja Luka.

Vlasnici putničkih vozila koji su vožnju autoputem  Bosanska Gradiška - Banja Luka do sada plaćali 2,5 KM, ubuduće će plaćati po prijeđenoj kilometraži tako da će do Aleksandrovca vožnja koštati 1,5 KM, do Nove Topole 2,5 KM, a do Čatrnje 3,5 KM.

Korisnicima je na raspolaganju i elektronska naplata putarine, kao najbrži, najjednostavniji i najpovoljniji vid plaćanja.

Kupovinom TAG uređaja korisnik ostvaruje pravo na popust od minimum 15 posto na uplaćeni iznos, a pri prolasku kroz naplatnu stanicu nema potrebu za stajanjem i zadržavanjem na naplatnom mjestu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.