JESTE LI ZNALI

Znate li šta gosti prvo primijete kada uđu u vaš stan: Nakon 38 sekundi počinju osude

Istraživanje proveo "Independent Network" na 2.000 ljudi

Tri od deset ispitanika izjasnilo se da nikad ne bi iskreno priznali domaćinu šta zaista misle o njegovom domu. Ilustracija

I. K. / Avaz.ba

2.11.2019

Svi znamo da je prvi dojam često presudan, ali to ne vrijedi samo pri upoznavanju novih osoba nego i prilikom pozivanja gostiju.  

Istraživanje je pokazalo da je ljudima potrebno samo 38 sekundi da uoče sve sitnice u vašem domu (i počnu vas osuđivati).

Istraživanje koje je "Independent Network" proveo na 2.000 ljudi otkrilo je da tri četvrtine ispitanika pri prvom ulasku u nečiju kuću prvo primijete miris. Za to im treba samo osam sekundi.

Osim mirisa, primjećuju temperaturu i to jeste li ili niste usisali kuću. Tri od svakih deset ispitanika izjasnilo se da nikad ne bi iskreno priznali domaćinu što zaista misle o njegovu domu.  

Brojni su ispitanici otkrili da osjećaju pritisak kada im dolaze gosti, a čak 86 posto njih priznalo je da detaljno pospreme kuću prije nego što im dođu posjetitelji.

Evo šta još, osim navedenih stvari, posjetioci brzo uoče: udobnost namještaja i to koliko ga održavate, prljave prozore, knjige, boju zidova i prašinu. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.