REAKCIJE

SDP Tuzla poziva Vujadinovića da podnese ostavku ili vrati mandat

Vujadinović se, prema našem mišljenju, gazeći sve moralne principe, opredijelio za lični interes i podlegao ponudama kojima nije mogao odoljeti, saopćili iz SDP-a

Vujadinović pristupio stranci Bijedića. Avaz

Piše: Avaz.ba

2.11.2019

Tuzlanski SDP dao je povjerenje Aleksandru Vujadinoviću i imenovao ga, zajedno s koalicionim partnerima iz većine, za predsjedavajućeg Gradskog vijeća Tuzla. Vujadinović je iznevjerio povjerenje SDP-a i građana koji su za njega glasali, saopćeno je danas iz ove stranke.

- Vujadinović je, prije nekoliko dana, nagovijestio svoj prelet u stranku Envera Bijedića i tom prilikom rekao da će podnijeti ostavku na mjesto predsjedavajućeg Vijeća, kao i na mjesto gradskog vijećnika. U toku sjednice Vijeća, u vrijeme pauza, s njim su razgovarali vijećnici SDP-a. Vujadinović nije imao obraza sagovornicima gledati u oči, govorio da mu je teško, da ne može zaspati...- navode iz SDP-a.

Dodaju da je dan poslije Vujadinović pokazao drugo lice i javnosti se ukazao nasmijan, na fotografiji s Enverom Bijedićem, kojem potpisuje pristupnicu.

- Pozivamo Vujadinovića da podnese ostavku i vrati mandat ili će na narednoj sjednici Vijeća biti smijenjen. Do sada smo mu vjerovali i mi i oni, a od sada mu niko neće vjerovati. Vujadinović se, prema našem mišljenju, gazeći sve moralne principe, opredijelio za lični interes i podlegao ponudama kojima nije mogao odoljeti. Vrijeme će pokazati za koju je cijenu, tj. funkciju Vujadinović prodao svoj ugled - saopćeno je iz SDP-a Tuzla.

Obavještavaju građane da je većina u Gradskom vijeću Tuzla više nego stabilna.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.