NESREĆE

Pustili pijanog vozača na autoput: Policajci iz Kaknja još pod istragom

U toku je poduzimanje potrebnih predistražnih radnji i mjera radi utvrđivanja relevantnih činjenica i donošenja konačne tužilačke odluke

Piše: E. T. / Avaz.ba

3.11.2019

Suspendirani policajci iz Kaknja Amir Grahić i Edin Habibović još su pod istragom Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, kazala je za "Avaz" Mirna Poljac, portparol ove pravosudne institucije.  

- U toku je poduzimanje potrebnih predistražnih radnji i mjera radi utvrđivanja relevantnih činjenica i donošenja konačne tužilačke odluke u okviru predmeta koji je u Tužilaštvu formiran u slučaju krivične odgovornosti dvojice policajaca iza Kaknja Amira Grahića i Edina Habibovića - kazala je Poljac.

Podsjetimo, protiv Grahića i Habibovića otvorena je istraga jer su u noći 1. septembra na naplatnim kućicama u Kaknju prvo zaustavili vozača K. J., a potom mu pomogli da uzme karticu za autoput iako je bio u vidno pripitom stanju.

K. J. je u pogrešnom smjeru krenuo u Zenicu i u Tičićima izazvao frontalni sudar s vozilom BMW kojim je upravljao Alen Omerbašić iz Sarajeva.

Obojica su na mjestu ostala mrtva.

Grahić i Habibović suspendirani su do okončanja istrage, što je ranije za naš list potvrdio komesar MUP-a ZDK Semir Šut.

U stravičnoj nesreći stradali Alen Omerbašić i K. J.. Arhiv

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.