ZVORNIK

Novi trend ’stan na dan’ sve primamljiviji

Mnogi traže smještaj koji nije hotelski, kaže Andrić

Potpisan prvi ugovor s Turističkom zajednicom. Avaz

Piše: Avaz.ba

5.11.2019

Zvanični podaci Turističke organizacije grada Zvornika pokazuju da je u 2018. u hotelima i motelima registrirano 13.975 noćenja, što je dvostruko više nego godinu ranije. Sličan trend se nastavio i u prvih šest mjeseci ove godine, kad je broj noćenja povećan za 40 posto u odnosu na isti period lani.

Iz Turističke organizacije ističu da se sve više turista i prolaznika odlučuje za noćenje u nehotelskom smještaju pa su nedavno potpisali ugovor s vlasnicima jedne vile o smještaju po principu „stan na dan“.

Navode da je sa povećanjem potražnje za privatnim smještajem važno i da se vlasnici nekretnina koji se vode kao fizička lica, uvedu u zakonito poslovanje kako bi doprinosili lokalnom budžetu.

- Sve više turista traži smještaj koji nije hotelski, a najam kuća, apartmana i soba je trend koji nije zaobišao ni Zvornik. Ugovor koji smo potpisali, prvi je ove vrste i pozivam i druge koji imaju sobe, apartmane ili kuće, da potpišu ugovor. Sljedeći korak je da se vlasnik registrira za obavljanje djelatnosti - rekla je Andrić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.