NAJAVA Na kioscima diljem BiH

Danas u „Dnevnom avazu“ čitajte: BiH presporo napreduje prema EU

Saznajte i hoće li Hendekeova i Čurkinova bista biti postavljene u Srebrenici

Avaz.ba
05.11.2019 06:32
  • Naslovna strana "Dnevnog avaza"
    Naslovna strana "Dnevnog avaza" Foto: Avaz

„Dnevni avaz", najtiražniji bh. politički dnevnik, u svom današnjem printanom izdanju, između ostalog, donosi reakciju Mustafe Spahića, čiji su udžbenici suspendirani iz Nastavnog programa u Novom Pazaru.

Ovo je prva reakcija Spahića, koji se rijetko oglašava u medijima o ovoj temi, koja već duže vrijeme budi pažnju akademske zajednice u BiH i regionu.

Saznajte i hoće li Hendekeova i Čurkinova bista biti postavljene u Srebrenici. Šta kažu Udruženja iz Srebrenice i ko je inicijator ove sramne ideje.

Pročitajte i komentar našeg novinara Fahira Karalića.

Novoimenovani šef Delegacije EU i specijalni predstavnik EU za BiH Johan Satler (Johann Sattler) dao je ekskluzivni intervju "Dnevnom avazu".

Satler je otvoreno govorio o problemima u BiH, da li su vrata EU zatvorena za zemlje zapadnog Balkana, u kojem pravcu treba da ide naša država.

Saznajte i ko je prvi na list za direktora SIPA-e i hoće li Stanić obnoviti mandat.

Otkrivamo i zašto je Tužilaštvu Kantona Sarajevo i Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (SIPA) prijavljen Elvedin Mahmutović, generalni direktor firem „Panamera“. Mahmutović je nedavno optužen za primanje mita, a sada je prijavljen za novu prevaru, tešku desetine miliona maraka.

Donosimo i priču o tome šta su pokozala istraživanja kompanije „Adriatic Metals“ u Varešu. Hoće li ovaj bh. gradić uskoro dobiti rudnik i šta je do sada pronađeno.

Novinari Crne hronike donose detalje s suđenja Adnanu Zukiću, optuženom da je u stanju neuračunljivosti usmrtio staricu Hanifu Dizdarević 7. aprila u njenom stanu u sarajevskom naselju Koševsko Brdo. Šta je jučer je u Kantonalnom sudu Sarajevo rekao vještak, dr. Nermin Sarajlić, koji je uradio obdukciju tijela.

Otkrivamo i kako djevojčice padaju u ralje pornografa. Kako se zaštititi i šta je potrebno uraditi da se ovakvi slučajevi otkriju, a odgovorni kazne.

Na stranama Jet seta saznajte šta se dešavalo na dodijeli MTV Ema nagrade u Sevilji. Ko je zasjenio publiku i otkud Ronaldo s suprugom na ovom muzičkom događaju.

Sport je rezervisan za Premijer ligu BiH. Saznajte ima li spasa za zenički Čelik. Donosimo i priču ko će zamijeniti Niku Kovača na čelu Bajerna iz Minhena. Ko će sve na užarenu klupu.

NA VRH