SARAJEVO Pozvao Salkića i Dodika

Komšić: Učiniti zajedničke napore da imovina povratnika u Kozarcu ostane neoštećena

Avaz.ba
05.11.2019 12:31

Željko Komšić

Foto: Arhiv

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić pozvao je danas potpredsjednika RS Ramiza Salkića i člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz entiteta RS Milorada Dodika da učine zajedničke napore kako bi imovina povratnika u Kozarcu kod Prijedora ostala neoštećena, budući da predviđena trasa autoputa prelazi preko povratničke imovine u Kozarcu.

- Imajući u vidu da se tako postupilo i u slučaju imovine povratnika kod Modriče, smatram da bi se shodno tome moralo identično postupiti kada je riječ i o imovini povratnika u Kozarac.

Pozdravljam odluku da se trasa autoputa Banja Luka – Bijeljina izmjesti u dijelu trase koja prolazi kroz nekoliko povratničkih naselja u Modriči, kako ne bi došlo do rušenja kuća povratnika. Prema tome, očekujem da član Predsjedništva iz entiteta RS Milorad Dodik na isti način postupi u slučaju trase autoputa Banja Luka – Prijedor koja prolazi kroz bošnjačko povratničko naselje jer se predviđenom trasom ovo povratničko naselje presijeca dva puta i predviđeno je rušenje više privatnih stambenih objekata povratnika.

Komentari

NA VRH