SARAJEVO Podrška stimuliranju nataliteta u BiH

„Bosnalijek“ sa 2.000 KM nagrađuje sve svoje radnice koje rode dijete

Ova lijepa vijest dolazi u vrijeme kada se naša država suočava sa značajnim padom nataliteta i kada poslodavci imaju sve manje sluha za radnice trudnice

Avaz.ba

Lijep potez Uprava najveće domaće farmaceutske kompanije

Foto: Ilustracija


Uprava najveće domaće farmaceutske kompanije „Bosnalijek“ donijela je odluku kojom će svim svojim uposlenicama koje rode dijete isplatiti jednokratnu naknadu u visini od 2.000 KM.

Ova lijepa vijest dolazi u vrijeme kada se naša država suočava sa značajnim padom nataliteta i kada poslodavci imaju sve manje sluha za radnice trudnice, a samim tim i porodilje.

Ovim povodom smo kontaktirali direktora društva Nedima Uzunovića, koji je na naše pitanje o ovoj temi izjavio:

- Tačno je da je Uprava donijela odluku kojom se odobrava jednokratna naknada majkama porodiljama u visini od 2.000 KM, našim uposlenicima po rođenju djeteta, bez obzira na kojem radnom mjestu porodilja radi, koliko dugo je zaposlena u „Bosnalijeku“ i koliko djece već ima. Posebno smo ponosni na naše uposlenice, koje čine većinu našeg kolektiva, više od 65% uposlenika su upravo žene, i ovo je jedan od načina kojim želimo pokazati našu brigu za njih – kazao je Uzunović i dodao:

- Vođeni činjenicom da su finansijska sredstva majkama najviše potrebna upravo u danima nakon rođenja djeteta te da je ovo osjetljiv period za svaku ženu, odlučili smo se za ovu jednokratnu podršku kako bi im ti najsretniji dani bili dodatno uljepšani. Ponosni smo da će „Bosnalijek“ biti taj koji će opremiti bebe naših uposlenica sa svim potrebnim stvarima odmah po rođenju i bili bismo veoma sretni kada bi ovaj model podrške i stimulacije nataliteta počele da primjenjuju i sve druge kompanije u BiH u skladu s vlastitim mogućnostima – zaključio je Uzunović.

Više o temi Bosnalijek

PROMO
I BiH može biti po nečemu prva

Više o:

Bosnalijek Sarajevo
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na