UNSKO-SANSKI KANTON

Kantonalni odbor SBB-a traži isključenje poslanika Agana Bunića i Ifete Kadić

Na pozicije u izvršnoj vlasti USK imenovali više od 40 pojedinaca koji nisu članovi SBB-a

Bunić i Kadić: Zloupotreba funkcija. Avaz

Piše: Avaz.ba

5.11.2019

Radna grupa za provođenje unutarstranačkih izbora SBB USK zatražila je danas od Centrale ove stranke da iz svojih redova odmah isključi kantonalne poslanike Agana Bunića i Ifetu Kadić.

U obrazloženju Radne grupe navodi se da je odluka donesena i da Agan Bunić i Ifeta Kadić ne mogu više biti članovi Saveza za bolju budućnost BiH jer su u više navrata, grubo prekršili odredbe (član 74.) Statuta SBB BiH i Programskih ciljeva, kao i nepoštivanja odluka Predsjedništva SBB BiH u smislu provođenja  kadrovske politike na području Unsko-sanskog kantona.

 Agan Bunić i Ifeta Kadić su samostalno, bez ičije saglasnosti, na pozicije (direktorske, UO/NO, savjetnik premijera USK, komisije itd.) u izvršnoj vlasti USK imenovali više od 40 pojedinaca koji nisu članovi SBB-a. Oni su, također, zloupotrijebili svoje funkcije ispred SBB-a za rođačko–klijentelističko zapošljavanje.

To je izazvalo veliko nezadovoljstvo članova SBB-a i građana USK, jer se radi o postupcima koji su već predmet istražnih radnji pravosudno– policijskih organa, a u konačnici sve je to nanijelo veliku štetu Savezu za bolju budućnost u Unsko–sanskom kantonu.

Inače, Bunić je bio nekadašnji načelnik Bužima ispred SDA, a u SBB je prešao prošle godine uoči općih izbora. O zahtjevu radne grupe iz USK danas su odlučili organi stranke i donijeli odluku o isključenju Bunića i Kadić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.