SARAJEVO

Džaferović razgovarao s predstavnicima Saveza sindikata policijskih organa u BiH

predstavnici sindikata s Džaferovićem. Predsjedništvo BiH

Piše: M. Aš.

5.11.2019

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović primio je predstavnike Saveza sindikata policijskih organa u BiH.

Dragan Krvavac, predsjednik Saveza sindikata, i Edin Kahrimanović, predsjednik Skupštine Saveza sindikata, informirali su člana Predsjedništva BiH Džaferovića o problemima s kojima se u svakodnevnom radu susreću policijski službenici iz agencija na državnom nivou.


Predstavnici sindikata su kao ključni problem istakli činjenicu da službenici u policijskim agencijama na nivou Bosne i Hercegovine imaju manje plaće od kolega u entitetima i kantonima, a ukazano je i na lošu materijalno-tehničku opremljenost. To rezultira ili napuštanjem ovih agencija ili nekvalitetnom selekcijom kadrova koji u agencijama na državnom nivou moraju izvršavati najsloženije zadatke.


Član Predsjedništva BiH Džaferović naglasio je da je neprihvatljivo da policijski službenici u agencijama na državnom nivou budu slabije plaćeni od svojih kolega u entitetima i kantonima.


Naglasio je da će od nadležnih institucija tražiti da poduzmu sve neophodne radnje kako bi se ukupni status policijskih službenika na državnom nivou doveo u primjereno stanje. Istakao je da ne postoji nijedan valjan razlog da to u okviru sadašnjih zakonskih rješenja ne bude učinjeno.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.