AKTUELNO Na cijelom području FBiH

Porezni inspektori opet krenuli u akciju: Danas zapečatili 22 objekta i izrekli kazne od 198.350 KM

Aktivnosti se nastavljaju u narednim danima te pozivamo porezne obveznike da svoje poslovanje usklade sa važećim zakonima, saopćeno je

E. Ma. / Avaz.ba
05.11.2019 22:13

Pozivaju na poštivanje zakona

Foto: Ilustracija

Inspektori Porezne uprave FBiH su danas nastavili sa brzim kontrolama i na cijelom području FBiH izvršili 233 brze kontrole. Cilj kontrola je bilo poštivanje Zakona o fiskalnim sistemima i zapošljavanje radnika na crno.

Ovim kontrolama danas do 19 sati inspektori su otkrili ukupno 39 neprijavljenih radnika, 47 obveznika koji nisu izdavali fiskalne račune, tri objekta koja nisu imala instaliran fiskalni uređaj i šest objekata koji su radili bez odobrenja za rad nadležnog organa, saopćeno je iz Porezne uprave FBiH. 

Zbog utvrđenih nepravilnosti, zapošljavanja neprijavljenih radnika, neevidentiranja prometa putem fiskalnog uređaja, nepostojanja fiskaliziranog fiskalnog uređaja i rada bez odobrenja zapečaćena su 22 objekta i u 83 slučaja izdati su prekršajni nalozi sa ukupno izrečenim novčanim kaznama od 198.350 KM.

- Aktivnosti se nastavljaju u narednim danima te pozivamo porezne obveznike da svoje poslovanje usklade sa važećim zakonima - saopćeno je iz Porezne uprave FBiH.

Komentari

NA VRH