DRUŠTVENE MREŽE

Upozorenje iz dm-a: Lažna nagradna igra na Facebooku

Molimo korisnike Facebooka da ne šalju svoje lične podatke te, ukoliko su u mogućnosti, da prijave lažnu stranicu Facebooku

Lažna Facebook stranica. Facebook

E. Ma. / Avaz.ba

6.11.2019

Kompanija dm drogerije markt obavještava da je na društvenoj mreži Facebook plasirana lažna nagradna igra u kojoj su zloupotrijebljeni ime i logo ove kompanije.

Iz dm-a poručuju kako trenutno ne organiziraju nagradnu igru u okviru koje učesnicima poklanjaju vaučer u vrijednosti od 250 KM, kao što je navedeno na lažnom Facebook profilu.

- Informacija nije tačna, a dm drogerije markt BiH ne stoji iza navedene aktivnosti i nema nikakve veze s njom. Molimo korisnike Facebooka da ne reagiraju na navedenu nagradnu igru, da ne šalju svoje lične podatke te, ukoliko su u mogućnosti, da prijave lažnu stranicu Facebooku - saopćeno je iz dm-a.

Iz kompanije podsjećaju da sve aktivnosti dm-a građani mogu pronaći na zvaničnom dm BiH Facebook profilu: https://www.facebook.com/dm.BiH/, kao i na njihovoj zvaničnoj Instagram: https://www.instagram.com/dm_bih/ i web stranici https://www.dm-drogeriemarkt.ba/.

- Pozivamo kupce i korisnike društvenih mreža da uvijek provjere naziv stranice koja objavljuje navodnu nagradnu igru, prethodne objave, način i jezik komunikacije. Pored naziva zvaničnog dm BiH Facebook i Instagram profila nalazi se plava oznaka s bijelom kvačicom koja potvrđuje da je to jedini, verificirani i službeni profil kompanije dm - naglasili su iz dm-a.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.