AKTUELNO Delegat Kluba Srba u Domu naroda Parlamenta BiH

Majkić tvrdi: Vijeće ministara BiH bi 12. novembra moglo usvojiti ANP

Srna
07.11.2019 08:36

Dušanka Majkić

Foto: Avaz

Delegat Kluba Srba u Domu naroda Parlamenta BiH Dušanka Majkić kazala je u izjavi za Srnu da bi Vijeće ministara BiH na narednoj sjednici 12. novembra, pod tačkom "Materijali iz nadležnosti Komisije za NATO integracioni proces BiH", moglo usvojiti Nacrt godišnjeg nacionalnog programa (ANP).

- Sjednica zakazana za 12. novembar ima opsežan dnevni red od 75 tačaka i tekuća pitanja, s velikom vjerovatnoćom da će neke od tačaka biti naknadno dodate, kao naprimjer imenovanje direktora Agencije za istrage i zaštitu BiH - rekla je Majkić.

Ona je istakla da je pod tačkom 44. predloženog dnevnog reda kamufliran Nacrt godišnjeg nacionalnog programa BiH 2018.-2019. godine, koji je u nekoliko navrata skidan s dnevnog reda sjednica Vijeća ministara, što se posljednji put dogodilo 4. marta.

- Ključno pitanje je da li će Vijeće ministara u tehničkom mandatu ovoga puta donijeti odluku u vezi sa slanjem ANP-a u Brisel i time, uz podršku ministara iz RS u Vijeću ministara u tehničkom mandatu, ispuniti želje bošnjačkih i hrvatskih političara kada je u pitanju NATO put BiH - ukazala je ona.

Komentari

NA VRH