AKTUELNO

Mašinerija zla iz Beograda: Komandant 10. diverzantskog odreda Vojske RS otkrio laži generala Novaka Đukića

Miodrag Pelemiš. Screenshot

Piše: E.Sk / Avaz.ba

7.11.2019

Mašinerija zla inspirirana iz vrha države Srbije u utorak je promovirala još jednu „knjigu“ morbidnog sadržaja "Tuzlanska kapija – režirana tragedija".  

O tome šta pukovnik Ilija Branković piše na stranicama djela gebelsovskog karaktera gotovo nikog živog ne interesira osim bulumente koja, finansirana od zvaničnih organa države Srbije, želi negirati počinjene masovne zločine i genocid, te zaštititi presuđene ratne zločince, kakav je Novak Đukić, koji je pod krinkom liječenja na Vojno-medicinskoj akademiji zbrisao na „liječenje“ u Beograd.

Đukić i njegovi plaćenici zaboravili su na izjave koje su javno iznosili njihovi saborci. Jedan od njih je Miodrag Pelemiš, komandant zloglasnog 10. diverzantskog voda Vojske RS, čiji su pripadnici počinili genocid u Srebrenici.

U jednom od gostovanja u serijalu „Goli život“ kod Milomira Marića Pelemiš se još 2014. godine osvrnuo na laži generala Novaka Đukića i njegove podvale da su izvođači masakra na Kapiji, ustvari, diverzanti Zijo Žigić, jedan zaštićeni svjedok i treća osoba, najvjerovatnije Franc Kos, koji su ostavili eksploziv na klupi. 

Pelemiš je izjavio da ima dokaze koje će dostaviti Tužilaštvu BiH u Sarajevu o tome da to nije istina, ali ne znamo je li to zaista i učinio.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.