SARAJEVO Prisustvovali predavanju o neeksplodiranim ubojnim sredstvima

Studenti Fakulteta političkih nauka posjetili FUCZ

Ova radna posjeta dio je planiranih aktivnosti koje se provode u skladu s prošlogodišnjim potpisanim sporazumom o naučnoj, obrazovnoj i stručnoj saradnji

A. Č. / Avaz.ba
07.11.2019 16:49

Redovni studenti treće godine Odsjeka sigurnosnih i mirovnih studija Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Sarajevu danas su posjetili Federalnu upravu civilne zaštite (FUCZ). 

Prema Nastavnom planu i programu predmeta Civilna zaštita, studenti su prisustvovali predavanju o neeksplodiranim ubojnim sredstvima (NUS). 

U toku predavanja upoznati su s problemom mina i NUS-a u Bosni i Hercegovini i međunarodnim standardima i procedurama za uklanjanje mina. 

Isto tako, studenti, koje je predvodio predmetni nastavnik Zlatan Bajramović, upoznati su i s radom Sektora za operacije deminiranja i uklanjanja eksplozivnih sredstava FUCZ, njegovoj opremljenosti, popuni, osposobljenosti, kao i aktivnostima koje svakodnevno provode deminerski timovi.

Ova radna posjeta dio je planiranih aktivnosti koje se provode u skladu s prošlogodišnjim potpisanim sporazumom o naučnoj, obrazovnoj i stručnoj saradnji, što će i ubuduće rezultirati posjetama i raznim aktivnostima u interesu obje strane, ali i društva u cjelini.

Komentari

NA VRH