SUSRETI

Marija Šerifović otkrila detalj zbog kojeg je odložila sve obaveze i došla u Sarajevo upoznati Azru Dedić

Dvadesetpetogodišnja evropska prvakinja nije krila emocije kada je vidjela pjevačicu

Šerifović i Dedić. M. Kadrić

Piše: A. Č. / Avaz.ba

7.11.2019

Azra Dedić, članica Džudo kluba Una iz Bihaća, danas je ispunila svoju životnu želju upoznavši pjevačicu Mariju Šerifović.

Dvadesetpetogodišnja evropska prvakinja nije krila emocije kada je vidjela pjevačicu. 

Marija Šerifović bila je presretna što je upoznala ovu hrabru djevojku, a na svom Instagram profilu otkrila je detalj zbog kojeg je, kako kaže, bez ikakve sumnje odložila sve svoje obaveze i došla u Sarajevo.

- Čula sam da postoji djevojka koja se zove Azra i kojoj je životna želja da mene upozna. Pogledala sam nekoliko njenih intervjua i samo je jedan detalj presudio da bez ikakve sumnje odložim sve svoje obaveze i dođem u Sarajevo da je vidim. U jednom od intervjua je rekla da sebe vidi i doživljava kao super heroja. Svi znamo da sam ja dijete u duši pa sam odmah i znala da to mora biti neko poseban. I bila sam u pravu - radi se o djevojci koja boluje od Downovog sindroma, ali to je u ovoj priči manje važno. Ono što je važno je činjenica da mene želi vidjeti evropska prvakinja u džudu i da je to jedina stvar koju u životu želi. 

Šta drugo da kažem osim da je to za mene ogromna čast. Azra je od svih nas duplo bolja, dublo hrabrija, duplo uspješnija, duplo pametnija, duplo emotivnija. I najvažnije od svega - ljudi, nemojte zaboravljati na ovakve osobe, na ovakve super heroje koje imamo i u Bosni i Hercegovini i u Srbiji i u Hrvatskoj i na čitavom Balkanu. Nemojte zaboraviti da se ipak tamo negdje zahvaljujući njima intonirala himna vaše - naše države. Što se mene lično tiče, od danas pa nadalje, Azra imaš prijatelja do kraja života, Džudo savez, također, i uvijek možete da računate na moju pomoć - napisala je Šerifović na svom Instagram profilu.

View this post on Instagram

Cula sam da postoji devojka koja se zove Azra i kojoj je zivotna zelja da mene upozna. Pogledala sam par njenih intervjua i samo je jedan mali detalj presudio da bez ikakve sumnje odlozim sve svoje obaveze i da dodjem u Sarajevo da je vidim. U jednom od intervjua je rekla da sebe vidi i dozivljava kao super heroja. Svi znamo da sam ja dete u dusi pa sam odmah i znala da to mora biti neko poseban. I bila sam u pravu - radi se o devojci koja ima Daunov sindrom ali to je u ovoj prici manje vazno. Ono sto je vazno je cinjenjica da mene zeli da vidi Evropska prvakinja u dzudou i da je to jedina stvar koju u zivotu zeli. Sta drugo da kazem osim da je to za mene ogromna cast. Azra je od svih nas duplo bolja, dublo hrabrija, duplo uspesnija, duplo pametnija, duplo emoticnija. I najvaznije od svega - ljudi nemojte zaboravljati na ovakve osobe, na ovakve super heroje koje imamo i u Bosni i Hercegovini i u Srbiji i u Hrvatskoj i na citavom Balkanu. Nemojte zaboraviti da se ipak tamo negde zahvaljujuci njima intonirala himna vase - nase drzave. Sto se mene licno tice od danas pa na dalje Azra imas prijatelja do kraja zivota, dzudo savez takodje i uvek mozete da racunate na moju pomoc. #SuperHeroj #AzraDedic #EuropeanJudoChampion 💪🏻❤️💪🏻❤️💪🏻❤️💪🏻 #IHvalaVamNaCrnomPojasu

A post shared by Marija Serifovic (@serifovic) on

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.