REAKCIJE

Odgovor Makronu iz Islamske zajednice: Iz Francuske je na sirijsko ratište otišlo 1.900 osoba

Pravdati svoju odluku da se zaustavi evropski put zemalja sa muslimanskom većinom na Balkanu ali i zaustavljanem ukupnog proširenja EU ovako iskonstruisanim tvrdnjama je više nego skandalozno

Reis Kavazović i Jusić. Avaz

Piše: E. Ma. / Avaz.ba

7.11.2019

Na intervju predsjednika Francuske Emanuela Makrona (Emmanuel Macron) za britanski magazinu ''The Economist'', u kojem je spominjao i Bosnu i Hercegovinu rekavši da je naša zemlja tempirana bomba koja kuca tik uz Hrvatsku, te da se suočava s problemom džihadista povratnika, reagirao je i Muhamed Jusić, glasnogovornik Islamske zajednice u BiH i savjetnik reisu-l-uleme Huseina ef. Kavazovića.

- Iz BiH je na sirijsko-iračko ratište otišlo nešto više od 300 građana (većinu su činile žene i djeca), iz Francuske preko 1.900, duplo više nego iz ijedne druge zapadno-evropske države. Samo ovih dana očekuje se povratak preko 450 njih u Francusku. Problem stranih boraca i povratnika sa sirijsko-iračkog ratišta je ozbiljan izazov za većinu evropskih država i ne znam zašto bi to samo za Bosnu trebao biti problem. Pravdati svoju odluku da se zaustavi evropski put zemalja sa muslimanskom većinom na Balkanu ali i zaustavljanem ukupnog proširenja EU ovako iskonstruisanim tvrdnjama je više nego skandalozno – napisao je Jusić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.