ODLUKA Pred vijećem Apelacionog odjeljenja Suda BiH

Danas izricanje drugostepene presude u predmetu "Lijanović i drugi"

Avaz.ba
08.11.2019 08:00

Jerko Ivanković Lijanović

Foto: Avaz

Izricanje drugostepene presude pred vijećem Apelacionog odjeljenja Suda BiH u predmetu "Jerko Ivanković Lijanović i drugi" zakazano je za danas. 

Apelaciono vijeće Suda Bosne i Hercegovine donijelo je 30. 5. 2019. godine rješenje kojim su uvažene žalbe branilaca optuženih te je prvostepena presuda Suda BiH od 22. 10. 2018. godine u osuđujućem dijelu ukinuta i određeno je održavanje pretresa pred vijećem Apelacionog odjeljenja Suda Bosne i Hercegovine.

Optužnica tereti optuženog Jerka Ivankovića Lijanovića i druge da su počinili krivična djela: Jerko Ivanković Lijanović – organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelom pranje novca; Slavo Ivanković Lijanović – organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelom pranja novca; Milorad Bahilj – organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelom neplaćanje poreza i porezne utaje te u vezi s krivotvorenjem ili uništavanjem poslovnih ili trgovačkih knjiga ili isprava; Jozo Slišković – organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelom neplaćanje poreza i krivično djelo porezne utaje i krivotvorenje ili uništavanje poslovnih ili trgovačkih knjiga ili isprava; Željko Mikulić – organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelom porezne utaje i krivično djelo pranje novca; Draženko Kvesić – organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelom porezne utaje i krivično djelo pranje novca; Mirjana Šakota – organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelom porezne utaje te pranje novca; Mirko Galić – organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelom porezne utaje; Miroslav Čolak – organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelom pranje novca; Pravna osoba „Farmer“ d.o.o. Široki Brijeg – organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelom neplaćanje poreza; Pravna osoba „Farmko“ d.o.o. Široki Brijeg – organizirani kriminal u vezi s produženim krivičnim djelom porezne utaje i neplaćanje poreza i pravna osoba „Optimum“ d.o.o. Široki Brijeg – organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelom porezne utaje.

Komentari

NA VRH