EKONOMIJA Pitanje dana kada će problemi biti riješeni

Šarović očekuje skoro rješenje pitanja izvoza junećeg mesa

Problem se nije pojavio kod bilo koje institucije u BiH te je na otkupljivaču da ubrza posao i počne s otkupom

Fena
08.11.2019 14:03

Mirko Šarović

Foto: M. Kadrić

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Mirko Šarović izrazio je danas nadu da bi se pitanje izvoza junećeg mesa u Tursku trebalo uskoro riješiti.

U odgovoru na novinarsko pitanje o zastoju izvoza istaknuo je kako se generalno pitanje izvoza mesa u ovoj godini odvijalo mimo sporazuma koji još čeka na ratifikaciju, a koji pruža mnogo veće šanse za bh. proizvođače.

Kada je u pitanju izvoz junećeg mesa u Republiku Tursku, ta država odredila je svog izvoznika odnosno državnu zadrugu koja otkupljuje meso u BiH u prvoj fazi u iznosu od 3.000 tona, što je količina koja bi riješila pitanje otkupa viškova u BiH.

- No, činjenica je da se nisu kao kompanija najbolje snašli. Izgubili su prilično vremena u organizaciji i pripremi izvoza i u tom smislu smo dodatno intervenirali kod turskih vlasti te smatramo da je u pripremi otkupa u završnoj fazi - pojasnio je Šarović.

Ponovio je danas da se problem nije pojavio kod bilo koje institucije u BiH te je na otkupljivaču da ubrza posao i počne s otkupom.

- Probleme svakodnevno nadziremo i vjerujemo da je pitanje dana kada će ta organizaciona pitanja, koja nisu niti politička niti su stvar pregovora s turskom stranom, biti riješena - stav je državnog ministra.

Komentari

NA VRH