DOGAĐAJI

Amra Silajdžić-Džeko organizirala humanitarno druženje: Građani pomažu djeci oboljeloj od raka

Amra Silajdžić-Džeko: Organizatorica humanitarnog događaja. E. Idrizović

Piše: Avaz.ba

9.11.2019

Da bi se pomoglo djeci oboljeloj od raka koja borave u Roditeljskoj kući u Sarajevu, danas od 11 do 18 sati u prostorima Brew Imperial Society - Bivše kino Imperijal kod Vječne vatre, naša uspješna manekenka i supruga našeg ''Zmaja'' Edina Džeke Amra Silajdžić-Džeko organizirala je drugo izdanje Orea Art Marketa. 

Ovo okupljanje će imati neizostavni humanitarni karakter. Sav prihod od ulaznica, koje će koštati 2 KM, kao i procent od svake kupovine će biti donirani Roditeljskoj kući u Sarajevu za mališane koji se liječe od raka na Pedijatrijskoj klinici. 

- S velikim zadovoljstvom vam predstavljam i pozivam vas da posjetite drugo izdanje Orea Art Marketa, cjelodnevnog događaja namijenjenog za cijelu porodicu kojim želimo cijelom svijetu pokazati kako originalne i fenomenalne stvari izrađuju kreativni ljudi u Bosni i Hercegovini i regiji.

Nadamo se vašem prisustvu i uvjeravamo vas da ćete biti u prilici objaviti lijepe priče o uspješnim malim biznisima, ali i Orei, platformi koja ih okuplja i nastoji unaprijediti njihovo poslovanje i online prodaju – kazala je lijepa Amra.

U fokusu marketa su, kako kaže, kreativci koji su svoju ljubav prema umjetnosti i zanatstvu pretvorili u male biznise, a ovog puta su tu i goste izlagači iz Hrvatske i Srbije.

Na Orea Art će biti više od 40 izlagača, a na njihovim štandovima naći će se brojni domaći proizvodi, od ručno izrađenih torbi, nakita, lutaka, odjeće, obuće, proizvoda za njegu, kao i onih za dom. Svaki izlagač pripremio je brojne pogodnosti posebno za ovaj dan, od sniženja do predstavljanja novih kolekcija.

- Kako je ovo događaj za cijelu porodicu, posebnu pažnju posvetili smo dječijem kutku kako bi, dok odrasli razgledaju i kupuju, mališani svoje vrijeme proveli u ugodnoj atmosferi i uz kreativne radionice - kazala je Amra Silajdžić-Džeko.

Okupljanje humaniratnog karaktera - Avaz
S humanitarnog bazara - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+12
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.