REAKCIJE

Kantarević demaskirao seksualnog predatora: Agan Bunić svoj nemoral opravdava osuđivanjem drugih

Bunić se ovih dana našao u raskoraku s vlastitim moralnim vrijednostima, čime je popunio medijske stupce, rekao Kantarević

Kantarević: Agane, brani se, ali muški. Avaz

Piše: E. Trako

10.11.2019

Rasim Kantarević, zastupnik u Skupštini Unsko–sanskog kantona i član Laburističke stranke, čiji je osnivač Fikret Abdić, osuđeni ratni zločinac, na svom profilu na Facebooku objavio je reakciju i „u brk“ sasuo sve argumente Aganu Buniću, predsjedavajućem Skupštine USK koji je ovih dana u centru seksualnog skandala.   

Kantarević u svom reagiranju u potpunosti demaskira Bunića i navodi da Laburistička stranka nema nikakav dogovor niti bilo kakvu drugu vrstu veze sa Savezom za bolju budućnost BiH.

Njegovo reagiranje prenosimo u cijelosti:

- Politička arena USK uvijek je zanimljiva, ponekad iziskuje hrabrost, ponekad umijeće, nekad iskustvo ili još neke druge odlike, ali u najviše slučajeva lažne opservacije kako bi se opravdali ili prikrili lični (ne)uspjesi. Aktuelni predsjedavajući Skupštine USK Agan Bunić ovih dana se našao u političkom i moralnom raskoraku najprije s rukovodstvom SBB-a, strankom s kojom je osvojio mandat u Skupštini, a danas već s vlastitim moralnim vrijednostima, čime je popunio medijske stupce.

Faksimil statusa Kantarevića. Avaz

Ne pada mi na pamet niti da se putem medija bavim neposluhom kadrova unutar stranke SBB, kao niti s (ne)moralnim postupcima aktuelnog predsjedavajućeg Skupštine USK, ali svakako je krajnje neukusno i licemjerno da isti vlastite postupke u oba slučaja "opravdava" prozivanjem i osuđivanjem Laburističke stranke Bosne i Hercegovine koja u Skupštini USK participira s tri poslaničke ruke i aktuelnog načelnika Velike Kladuše, gospodina Fikreta Abdića.

Poslanici Laburističke stranke u Skupštini USK provode svoju programsku politiku i u skladu s tim teže da daju svoj doprinos u funkcioniranju vlasti u ovom kantonu, nudeći da u skladu sa svojim mogućnostima ponude rješenja u određenim segmentima vlasti s kadrovima za koje su sigurni da bi kvalitetu rada u istim podigli na višu razinu. Hoće li kad i s kim doći do dogovora, ostaje da se vidi u narednom periodu, ali naš je stav po tom pitanju jasan.

Pa, ipak, predsjedavajućem na znanje, Laburistička stranka Bosne i Hercegovine nema nikakav dogovor niti neku drugu vrstu veze sa strankom SBB i baš me briga da li biste vi htjeli „s nama“ ili ne u eventualnu većinu, kao što ni mene lično ne zanima ni to što vas je i zašto vaša stranka isključila iz svojih redova pa ni to kako ćete i u kom svojstvu politički djelovati u budućnosti.

Brani se, Agane, ali pokušaj muški!

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.