PRIJEDOR Susret u Ljubiji

Đapić i Komarica ukazali na težak položaj Hrvata u RS, uključiti hrvatske institucije

U razgovoru razmijenili iskustva, analize i stanje

Fena
10.11.2019 11:44

Komarica i Đapić

Foto: Fena

Kandidat Demokratskog saveza nacionalne obnove (DESNO) na hrvatskim predsjedničkim izborima Anto Đapić i banjalučki biskup Franjo Komarica ustvrdili su prilikom susreta u Ljubiji kod Prijedora kako je položaj Hrvata u Republici Srpskoj vrlo složen i težak.

Đapić se sa saradnicima susreo s biskupom Komaricom nakon pobožnosti Križnog puta i svete mise zadušnice u znak sjećanja na ubistvo 30-godišnjeg svećenika Ivana Grgića u župi sv. Ivana Krstitelja u Gornjoj Ravskoj, općina Ljubija.

U razgovoru su razmijenili iskustva, analize i stanje Hrvata katolika u Republici Srpskoj koji je ocijenjen kao vrlo složen i težak te je istaknuta potreba uključivanja hrvatskih institucija u rješavanju njihovih problema.

Posjetu Bosni i Hercegovini Đapić je započeo u Mostaru, gdje je na konferenciji za novinare izjavio kako se o konstitutivnosti i ravnopravnosti hrvatskog naroda s druga dva naroda u BiH ne može govoriti, a da se ne otvori pitanje suverenosti hrvatskog naroda u BiH, te kako bh. Hrvati svoju ravnopravnost mogu ostvariti samo formiranjem hrvatske republike u BiH.

Komentari

NA VRH