AKTUELNO

Šarović: Sramotan materijal koji je ponuđen za sjednicu NSRS

Rado Savić izabran za zamjenika predsjednika SDS, konstituirani organi stranke

S pres-konferencije. Fena

Fena

10.11.2019

Glavni odbor Srpske demokratske stranke (SDS) izabrao je danas Rada Savića za zamjenika predsjednika te stranke.

Pored izbora zamjenika predsjednika, Glavni odbor SDS izabrao je i dva nova člana Predsjedništva SDS, Ivanku Marković i Maju Dragojević-Stojić.

- Izbor dvije dame u Predsjedništvo SDS će zančajno doprinijeti kvalitetu rada i ovim smo ispunili naša nastojanja da i u Predsjedništvu i u Glavnom odvoru SDS imamo što više predstavnika manje zastupljenog pola. Mislim da će Predsjedništvo mnogo dobiti izborom dvije dame u svoj sastav - kazao je predsjednik SDS-a Mirko Šarović neposredno nakon sjednice Glavnog odbora te stranke.

Na sjednici koja je održana danas u Istočnom Sarajevu promovisani su i novi predsjednici resornih odbora u SDS kao i direktor Političke akademije SDS. Potvrđen je i izbor članova Izvršnog odbora SDS, koji je održao konstitutivnu sjednicu neposredno nakog sjednice Glavnog odbora kojom je predsjedavao novoizabrani zamjenik predsjednika SDS Rado Savić.

- Srpska demokratska stranka učestovat će u radu Posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske, ali smatramo da materijal koji je ponuđen za sjednicu je sramotan i nedostojan i na osnovu tog materijala ne može se graditi zajedništvo a ni strategija odgovora RS na izazove koje slijede za RS. Daćemo doprinos na način na koji mi to vidimo, s tim da moramo da kažemo da nismo učestvovali u pripremi za ovu sjednicu – istakao je predsjednik SDS Mirko Šarović.

Novoizabrani zamjenik predsjednika SDS Rado Savić zahvalio se predsjedniku Šaroviću i Glavnom odboru na izboru i ukazanom povjerenju.

- Ovo je velika čast za svakog čovjeka, pogotovo što se radi o stranci koja je stvorila Republiku Srpsku i bila jedan od njenih stubova i ubijeđen sam da e tako biti i u budućnosti – kazao je Savić. 

- Zahvaljujem se predsjedniku SDS Mirku Šaroviću što je uvažio zaključke Aktiva žena SDS a koji se tiču većeg uključivanja žena u glavne organe Srpske demokratske stranke. Time je potvrđena opredjeljenost SDS za poboljšanje položaja žena u Republici Srpskoj – kazala je profesorica Ivanka Marković, članica Predsjedništva SDS.

- Trudiću se svim silama da opravdam povjerenje, da jačamo zajedno Srpsku demokratsku stranku pred lokalne izbore naredne godine. Hvala i predsjedniku i Gllavnom odboru SDS na ukazanom povjerenju“ – kazala je Maja Dragojević-Stojić, članica Predsjedništva SDS, saopćeno je iz te stranke. 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.