BANJA LUKA Ministar sigurnosti BiH solidarizirao se s majorom

Dragan Mektić javno pocijepao boračku knjižicu Vojske RS

G. D. / Avaz.ba
11.11.2019 11:55

Mektić: Najavio na Twitteru da će uništiti vojnu knjižicu

Foto: Avaz

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić danas je na konferenciji za novinare pocijepao člansku knjižicu Vojske Republike Srpske.

Mektić je ovaj potez prethodno najavio na Twitteru i napisao da će slijediti primjer majora iz Nevesinja Brane Pejanovića, koji je, razočaran u otuđenu i bahatu vlast, pred kamerama BN televizije pocijepao člansku knjižicu boračke organizacije RS.

 - I ja ću danas svoju boračku knjižicu javno poderati - uništiti na pres-konferenciji u BL - najavio je Mektić.

Inače, na konferenciji za novinare Mektić je ponovio kritike na račun člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i optužio ga da "iznosi laži i dezavuiše građane tvrdnjama da Vijeće ministara BiH, odnosno Ministarstvo sigurnosti BiH, nema plan kada je riječ o migrantskoj krizi". 

- Nakon što su od RS napravili praznu ljušturu, iz koje odlaze ljudi, sada treba da ruše i BiH. Nisam za to. Dodiku nije problem da ruši BiH, jer ima vilu u Beogradu. Svoju i sudbinu svoje porodice sam vezao ovdje, nemam vile u Beogradu, na Kipru, u Beču... kao neki političari, nemam gdje odavde i velika većina ljudi nema alternativu - ustvrdio je Mektić.

Kazao je da na svakoj sjednici Vijeća ministara imaju tačku dnevnog reda vezanu uz problem migracija, dok, navodi, Dodik nije predložio nijednu mjeru kako bi se spriječio ulaz migranata na istočnoj granici BiH.

NA VRH