REAKCIJE

Karamatić žestoko opleo po Mektiću: I dalje si "Vlah za jednokratnu upotrebu"

Mario Karamatić i Dragan Mektić. Arhiv

Srna

11.11.2019

Član Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora (HNS) Mario Karamatić poručio je danas ministru sigurnosti BiH Draganu Mektiću da je "džaba pocijepao boračku knjižicu Vojske Republike Srpske, jer je i dalje samo Vlah za jednokratnu upotrebu političke saraj-čaršije".

- Koliko god Mektić misli da je cijepajući ovu knjižicu i "boreći" se za BiH, kako sam reče, a ne za Republiku Srpsku, postao "patriota" po mjeri "tamnog vilajeta", odnosno političke saraj-čaršije, uzimam sebi za pravo da mu poručim dvije stvari - ne mogu zamisliti da ja ili bilo ko od mojih saboraca pocijepa iskaznicu HVO-a i džaba je pocijepa, Dragane... nisi njihov i nikada nećeš biti, samo si Vlah za jednokratnu upotrebu - napisao je Karamatić na svom Facebook profilu.

Karamatić je ocijenio da se granica do koje su Srbi i Hrvati spremni ići kako bi dobili "halal certifikat" od "saraj-političke čaršije" vremenom sve više i više pomjera.

- Danas je Dragan Mektić poderao boračku knjižicu VRS-a za koju se borio da bi se još malo dodvorio Bakiru Izetbegoviću i paraobavještajnim strukturama SDA i međunarodne zajednice koje ga drže u životu dok Tužilaštvo BiH ne počne da radi svoj posao, a počet će, prije ili kasnije - naveo je Karamatić.

On je naglasio da ne manjka Srba i Hrvata koji su vjerno služili "saraj-čaršiji" da bi na kraju od nje bili odbačeni. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.