NAJAVA

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Kako su pale sudije

Otkrivamo i šta će biti s zarobljenim bh. državljanima u Siriji

Piše: Avaz.ba

12.11.2019

Naslovnica "Dnevnog avaza" za 12.11.2019.. Avaz

Dnevni avaz", najtiražniji bh. politički dnevnik, u svom današnjem printanom izdanju između ostalog donosi sve detalje akcije SIPA-e "Var" o hapšenju sudija, delegata, kontrolora i predstavnika Nogometnog saveza BiH i Federacije. Ko je sve uhapšen i ko je i kako je namještao utakmice Premijer lige BiH i Prve lige Federacije i za koje iznose.

Šta su istražitelji SIPA-e zadokumentirali i kakva je veza čelnika pojedinih klubova i menadžera s uhapšenim sudijama.

Saznajte i ko je pristao na saradnju s Tužilaštvom i branit će se, uz mjere zabrane s slobode.

Otkrivamo i šta će biti sa zarobljenim bh. državljanima u Siriji. Znaju li bh. institucije tačan broj građana BiH koji su se borili za Islamsku državu i kada će ih Turska deportirati u BiH, u saradnji sa SAD.

Komentar dana napisao je naš urednik Sportske rubrike Nermin Demirović.

Čitajte sve o navodima Hasana Nuhanovića da ga je rediteljica Jasmila Žbanić prevarila u vezi sa snimanjem filma o Srebrenici. Autor knjige „Pod zastavom UN - međunarodna zajednica i zločin u Srebrenici“ obratio se javnosti i bh. rediteljici.

Redžep Salić, direktor Zavoda ''Pazarić'', iznio je šokantne podatke nakon nalaza vještaka o stanju u ovoj instituciji.

Kome su štićenici renovirali kuće.

Zlatko Saračević, sportista grada Tuzle, evropski prvak, atletičar koji je nosio zastavu BiH na Olimpijadi u Barceloni 1992. godine, oglasio se povodom stogodišnjice Radničkog sportskog društva „Sloboda“ progovorivši o odnosu Grada Tuzle prema zaslužnim sportistima.

Saznajte gdje sada radi Saračević.

Donosimo i priču kako se iz federalnog budžeta mjesečno izdvaja skoro 90.000 KM, odnosno oko milion KM godišnje, za zakup prostora za smještaj federalnih institucija, a ovakvo stanje će, prema svemu sudeći, još potrajati.

Novinari Crne hronike donose stravične detalje sa suđenja u Sarajevu. Kako je očuh seksualno zlostavljao osmogodišnjeg dječaka. Kako je slučaj otkriven i šta su rekli iz Tužilaštva KS.

Vrhovni sud FBiH potvrdio je presudu za ubistvo u Bugojno. Ko je ubijen sjekirom zbog 230 maraka.

Na stranama Jet seta donosimo razgovor s Adnanom Hamidovićem Frenkiejem. Pročitajte šta je rekao za "Avaz".

Strane Sporta rezervirane su za utakmice kvalifikacije za Euro 2020. Pogledajte kako tržišne vrijednosti favoriziraju lidera naše grupe. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.