PROGNOZA Saopćenje Federalnog hidrometeorološkog zavoda

Pripremite kišobrane, stiže promjena vremena

U BiH danas pretežno oblačno vrijeme s kišom

Avaz.ba
12.11.2019 06:46

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme s kišom

Foto: Arhiv

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje pretežno oblačno vrijeme s kišom. Na istoku i sjeveroistoku Bosne uglavnom bez padavina. Intenzivnije padavine ponegdje u Hercegovini, na zapadu i jugozapadu Bosne. 

Vjetar slab do umjeren, u Hercegovini i na zapadu Bosne sa jakim udarima, istočni i jugoistočni. Jutarnja temperatura od 4 do 10, na jugu do 13, a dnevna od 8 do 16, na jugu od 17 do 22 °C.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme s kišom. Prije podne je moguća povremena i slaba kiša, a više padavina se očekuje u drugom dijelu dana. Jutarnja temperatura oko 6, a dnevna oko 14 °C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda. 

U srijedu pretežno oblačno vrijeme s kišom u Hercegovini, na zapadu i jugozapadu Bosne i u Krajini. U ostatku zemlje lokalno sa slabom kišom. Intenzivnije padavine se očekuju na zapadu Bosne i ponegdje u Hercegovini. Jutarnja temperatura od 7 do 14, a dnevna od 10 do 19 stepeni.

U četvrtak umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Povremeno slaba u Hercegovini, zapadnim područjima Bosne i ponegdje u Krajini. Jutarnja temperatura od 6 do 14 stepeni, a dnevna od 13 do 20.

U petak pretežno oblačno vrijeme. Povremena i slaba kiša je moguća ponegdje u Hercegovini. Jutarnja temperatura od 4 do 14, a dnevna do 19 stepeni.

Komentari

NA VRH