O MAKRONU Zamjenik ministra sigurnosti BiH

Krešić: Upozoravajuće poruke visokih dužnosnika iz zemalja EU treba shvatiti ozbiljno

I naše stanovništvo zabrinjava migrantska ruta koja prolazi kroz BiH, kaže Krešić

Fena

Krešić: Shvatiti ozbiljno

Foto: Arhiv


Zamjenik ministra sigurnosti BiH Mijo Krešić kazao je kako povratnici s ratišta u Siriji koji uskoro stižu u BiH, kao i zabrinjavajući porast migranata i drugi sigurnosni problemi zahtijevaju žuran i ozbiljan pristup bh. vlasti te kako sigurnosni propusti u BiH izravno narušavaju euroatlantske integracije.

- Upozoravajuće poruke visokih dužnosnika iz zemalja EU i one koje dolaze iz NATO-a treba shvatiti ozbiljno jer su sigurno bazirane na obavještajnim i drugim podacima kojima njihove službe raspolažu. Sigurnosna politika nam mora biti prioritet, poglavito ako se iskreno zalažemo za integraciju u NATO i EU - kazao je Krešić, saopćeno je iz HDZ-a BiH.

Prema njegovim riječima, sigurnosna politika jedna je od ključnih i prepoznatih politika EU te prilika da ''dokažemo svoje kapacitete i predanost kao država koja graniči s EU, a kojoj je prioritet i briga sigurnost građana“.

Krešić ističe kako su pojačani sigurnosni izazovi u vidu migrantskih priljeva u BiH dovoljan izazov za koji još nije pronađeno rješenje.

- I naše stanovništvo zabrinjava migrantska ruta koja prolazi kroz BiH. Svi daljnji izazovi koji će zahtijevati spremnost i usuglašenost ne smiju biti nametani jednostranom politikom, već rješavani dijalogom i konsenzusom svih relevantnih aktera u donošenju odluka - zaključio je zamjenik ministra sigurnosti BiH Mijo Krešić.

NA VRH

Podijeli članak na