POLITIKA Zastupnica SBB-a u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH

Prašović-Gadžo: Samo čvrst savez Bh. bloka i SBB-a može uzdrmati vladajuću korumpiranu strukturu

Jedina šansa da Bosna i Hercegovina krene naprijed iz ovog zakočenog političkog stanja jeste da se stvori snažan zajednički front stranaka centra i ljevice

E. Ma. / Avaz.ba
12.11.2019 13:53

Sanela Prašović-Gadžo

Foto: Arhiv

Sanela Prašović-Gadžo, zastupnica SBB-a u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH, na društvenim mrežama komentirala je aktuelnu političku situaciju. Ona je rekla kako je jedina šansa da Bosna i Hercegovina krene naprijed iz ovog zakočenog političkog stanja da se stvori snažan zajednički front stranaka centra i ljevice.

Njen status prenosimo u cijelosti:

- Jutros čitam vijesti i imam potrebu da o političkoj situaciji u BiH kažem nekoliko rečenica.  

Dakle, jedina šansa da Bosna i Hercegovina krene naprijed iz ovog zakočenog političkog stanja jeste da se stvori snažan zajednički front stranaka centra i ljevice.

Samo čvrst savez Bh. bloka i SBB-a može na općinskim izborima da se odupre i uzdrma vladajuću korumpiranu i vlastodržački sebičnu strukturu. 

I sad je vrijeme da pripremimo tu zajedničku platformu.

Eto, zato sam iskreno ohrabrena informacijom da Nermin Nikšić javno zagovara ideju tzv. zajedničkog odgovora. Dodatno me raduje informacija da su o tome još prošlog mjeseca razgovarali lideri SBB-a i SDP-a, dakle Radončić i Nikšić. Takav savez može donijeti građanima bolji život. I takav jak savez Saveza za bolju budućnost kao stranke centra i stranaka ljevice može građanima dati istinsku šansu da biraju pravedno društvo jednakih šansi za sve.

Naravno, bitno je da se spriječi krađa općinskih izbora.

Potrebno je žurno potaknuti izmjene Izbornog zakona, uvesti transparentnost izbornog procesa i spriječiti manipulacije i prevare “biračkih” lopovskih virtuoza iz redova nacionalnih stranaka.

No, jak zajednički savez SBB i Bh. bloka konačno će ponuditi građanima mogućnost da biraju svoju budućnost. Iskreno vjerujem u to!

Komentari

NA VRH