PROGNOZA

Nepovoljne vremenske prilike: Obilna kiša i jaki udari vjetra do petka

Oblačno vrijeme očekuje se i u ostatku sedmice

Danas oblačno sa kišom. Avaz

Sl. M. / Avaz.ba

13.11.2019

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme s kišom. U većem dijelu Posavine i na sjeveroistoku Bosne uglavnom bez padavina. Intenzivnije padavine se očekuju u zapadnim područjima Bosne i ponegdje u Hercegovini. Vjetar slab do umjeren, južni i jugoistočni.

Jaki udari juga očekuju u zapadnim i istočnim područjima Bosne i u Hercegovini. Jutarnja temperatura od 6 do 12, na jugu do 14, a dnevna od 9 do 15, na jugu i sjeveroistoku Bosne do 19 stepeni.

Oblačno vrijeme očekuje se i u ostatku sedmice.

Izgledi vremena. FHMZ

Sutra u BiH umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Povremeno slaba kiša je moguća u Hercegovini, u zapadnim područjima Bosne i ponegdje u Krajini.

Jutarnja temperatura od 6 do 12, na jugu do 14, a dnevna od 10 do 16, na jugu zemlje do 19 stepeni.

Umjereno oblačno, a ponegdje i pretežno oblačno vrijeme prevladavat će u petak. Povremena i slaba kiša je moguća ponegdje u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. Jutarnja temperatura od 5 do 10, na jugu od 9 do 14, a dnevna od 13 do 19 stepeni.

Prvog dana vikenda, u subotu, umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Povremena i slaba kiša je moguća u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. Jutarnja temperatura od 7 do 12, na jugu do 16, a dnevna od 13 do 20 stepeni.

Bioprognoza

Bioprognoza. FHMZ

Djelimična stabilizacija vremenskih prilika, izraženija u dijelu Bosne, ugodno će djelovati na većinu populacije, stoga bi se i tegobe kod osjetljivih osoba trebale umanjiti.

Opća slika i dalje će biti lošija u Hercegovini i na zapadu zemlje. Dodatne probleme mogao bi praviti i povremeno jači jugo. Od meteoropatskih reakcija moguće su glavobolja, promjene raspoloženja, reumatski bolovi, malaksalost. Preporučljivo je umanjiti aktivnosti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.