SJEĆANJE Povodom obilježavanja 25. godišnjice genocida

''Remembering Srebrenica'': Svijet treba budno paziti i spriječiti slične tragedije u budućnosti

Avaz.ba
13.11.2019 13:27

Ove godine je organizirano 1100 komemoracija širom Britanije

Foto: Avaz

Osoblje, vjerni volonteri organizacije “Remembering Srebrenica” te predstavnici bosanskohercegovačke zajednice u Velikoj Britaniji okupili su se da bi dogovorili plan i program rada te aktivnosti za narednu godinu. 

Istaknuto je da su u toku pripreme za iduću godinu povodom organiziranja manifestacija obilježavanja 25. godišnjice genocida u Srebrenici. S ponosom je spomenuto da je ove godine organizirano 1.100 komemoracija širom Velike Britanije, te da se naredne godine planira održati još veći broj. 

Najavljena je organizacija centralne komemoracije u prostranoj prostoriji St. Pauls katedrale u Londonu, jer se očekuje veći broj prisutnih komemoraciji naredne godine. Jasan je stav osoblja, volontera i predstavnika bh. zajednice da genocid nikada ne smije biti zaboravljen i da svijet treba budno paziti i spriječiti slične tragedije u budućnosti.

Osnovan je Savjetodavni odbor organizacije “Remmbering Srebrenica”, koji će činiti oko 20 članova iz reda bh. zajednice u Velikoj Britaniji. Uloga ovog odbora jeste davanje savjeta, mišljenja i sugestija u cilju poboljšanja organizacije ovih komemoracija te da bh. građani na ovaj način učestvuju i pomognu istrajan i posvećen rad organizacije “Remembering Srebrenica” širom zemlje. 
NA VRH