GRADAČAC

Nova školska zgrada za isti dan otvorena pa zatvorena

Ne dozvoljavam da moje dijete više ide tamo u neuslovnu školu u mejtefu, rekla Malkić

Škola kod Gradačca: Niz građevinskih propusta. Avaz

Piše: Z. M.

13.11.2019

Roditelji učenika područne osnovne škole u Vučkovcima kod Gradačca već drugu sedmicu odbijaju slati djecu školu. Kako ističu, uprkos novosagrađenoj školi, njihova djeca nastavu i dalje pohađaju u neuvjetnom objektu stare mjesne džamije.

Nakon svečanog presijecanja vrpce 23. oktobra i otvaranja novosagrađenog objekta škole u Vučkovcima, ona je istog dana i zatvorena zbog niza građevinskih propusta i nedobivanja upotrebne dozvole.

- Ne dozvoljavam da moje dijete više ide tamo u neuslovnu školu u mejtefu. Nova škola je napravljena, presječena je vrpca, a odmah zatim je i zatvorena. Zašto su to uradili, ne znamo - kaže mještanka Ernada Malkić.

Roditelji su odbili prijedlog direktorice škole Rabije Sadiković da potpišu saglasnost i na vlastitu odgovornost  šalju djecu u novosagrađeni objekt dok traju dodatni građevinski radovi.

- Nije mi jasno kako se može za jedan dan otvoriti i zatvoriti škola. Škola je svečano otvorena, a u njoj nije završena kanalizacija, nije postavljen hidrofor, umjesto ugradnje peći centralnog grijanja na pelet ugrađena je peć na ugalj, a vrata u školi  postavljena su mimo propisa - kaže Zenita Ćeskinović, koja također odbija slati svoje dijete u školu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.