OBJAVLJEN VIDEO

Užas u Sarajevu: Psa vezanog za automobil vukao po putu, pa pokušao objasniti zbog čega je to uradio

Kako je potvrđeno za "Avaz", policijski službenici Treće PU Novo Sarajevo, nakon detaljne provjere, identificirali su i pronašli osobu koja se dovodi u vezu s ovim događajem

Poznat identitet osobe koja se dovodi u vezu sa ovim događajem. Screenshot

Piše: E. Maslo / Avaz.ba

14.11.2019

Nepoznati vozač iz Sarajeva izazvao je ogorčenost i ljutnju građana nakon što je na društvenim mrežama objavljen šokantan snimak.

Naime, ovaj vozač je prošao sarajevskim ulicama, pretpostavlja se da je u pitanju naselje Hrasno, sa psom koji je bio zavezan za auto.

Jadna životinja mučila se dok je trčala za automobilom.

Video vozila koje vuče psa po putu se veoma brzo proširio društvenim mrežama, a ogorčeni građani i brojna udruženja za zaštitu životinja traže reakciju nadležnih.

Kako saznajemo, radi se o E. A. (identitet poznat redakciji), koji je pokušao opravdati ovakav čin.

- Nema potrebe bilo kome da se pravdam. Vjerovatno vam izgleda strašno, ali pas je pobjegao i ja sam ga nekih 500 metara ovako morao voditi do pekare "As" jer ne želi u auto. Od pekare je sam kući otišao - napisao je vlasnik psa na društvenim mrežama.

Kako je potvrđeno za "Avaz", policijski službenici Treće PU Novo Sarajevo, nakon detaljne provjere, identificirali su i pronašli osobu koja se dovodi u vezu s ovim gnusnim činom.

Video je uklonjen s društvenih mreža nakon što je utvrđen identitet osobe koja se dovodi u vezu s ovim događajem.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.