SARAJEVO

Sjednica Kolegija Doma naroda i nastavak sjednice Zajedničkog kolegija

Na dnevnom redu bi, između ostalog, trebalo da se nađe i određivanje nadležnih komisija za razmatranje prijedloga zakona, delegatskih inicijativa, izvještaja, informacija koje su dostavljene

Dom naroda. Arhiv

Fena

14.11.2019

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Dragan Čović sazvao je za danas 8. sjednicu Kolegija Doma naroda PSBiH.

Predviđeno je razmatranje inicijative Kolegija Predstavničkog doma za sazivanje sjednice Zajedničkog kolegija oba doma Parlamentarne skupštine BiH.

Na dnevnom redu bi, između ostalog, trebalo da se nađe i određivanje nadležnih komisija za razmatranje prijedloga zakona, delegatskih inicijativa, izvještaja, informacija koje su dostavljene Domu naroda. 

Za danas je zakazan i nastavak 2. sjednice Zajedničkog kolegija oba doma Parlamentarne skupštine BiH, na kojoj bi, između ostalog, trebao biti razmatran dopis predsjednika Ustavnog suda BiH, kao i dopis šefa Misije OSCE-a u BiH u vezi s formiranjem Interresorne radne grupe za pripremu prijedloga izmjena i dopuna Izbornog zakona i Zakona o finansiranju političkih stranaka.

Trebala bi biti razmatrana i izmjena Zaključka o imenovanju predstavnika Parlamentarne skupštine BiH u Radnu grupu za praćenje stanja i aktivnosti u vezi s mogućom izgradnjom odlagališta nuklearnog otpada na lokaciji Trgovska gora, općina Dvor, Republika Hrvatska. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.