JAVNO NADMETANJE

Saznajemo: Propala prodaja, niko ne želi imovinu „Hidrogradnje“ vrijednu 100 miliona maraka

Gigant nekada gradio državu, sada na koljenima. Arhiv

Piše: M. Aščić / Avaz.ba

14.11.2019

Danas je u Sarajevu bila zakazana prodaja imovine sarajevske „Hidrogradnje“, firme koja je prije nekoliko godina završila u stečaju. Riječ je o imovini koja se našla na dobošu prije dva mjeseca, a vrijedna je 96,1 milion maraka.

No, kako nam je rekao Zijad Fazlagić, stečajni upravnik „Hidrogradnje“, prodaja imovine je propala. Tačnije, kako nam je pojasnio, niko nije poslao ponudu da kupi imovinu „Hidrogradnje“ u BiH i Libiji, po početnoj cijeni od 96,1 milion maraka.

- Niko ne želi kupiti imovinu jer je to, izgleda, veliki novac. Tender su preuzele dvije firme. Jedna iz Australije i druga iz Distrikta Brčko, ali niko nije poslao ponudu – rekao nam je Fazlagić.

Riječ je o imovini u Briješću, kamenolomu Hadžići, kamenolomu Greben Kakanj, Sigmi Sarajevo, PJ Libija, te sva prava u drugim pravnim osobama, pokretna imovina i druga prava koja ima privredno društvo ''Hidrogradnja'' u stečaju.

Pravo na nadmetanje imala su sva fizička i pravna lica koja na ime osiguranja uplate jedan posto od početne cijene, odnosno oko 900.000 maraka. No, ponuda nema.

Fazlagić kaže da je prošli mjesec propala i prodaja motela ''Čavljak'' i da su do sada prodali samo neke garaže u Sarajevu.

Prema ovom javnom pozivu, na prodaju je motel „Čavljak“, sa zemljištem i ukupnim inventarom, a početna cijena ove nekretnine je 1.626.631 KM. Motel „Čavljak“ ima 18 soba, površine od 853 kvadratna metra i zemljišta od 822 kvadrata.

Osim motela, na dobošu su i imovina i zemljište na Vitkovcu, u vrijednosti od 3.856.661 KM. Ali ni za ove nekretnine nema zainteresiranih.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.