VREMENSKA PROGNOZA

U zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne očekuju se olujni udari juga

U subotu i nedjelju, također, pretežno oblačno vrijeme

Moguća je povremena i slaba kiša. Ilustracija

Avaz.ba

15.11.2019

U našoj zemlji danas se očekuje umjereno ili ponegdje pretežno oblačno vrijeme.

Povremena i slaba kiša je moguća ponegdje u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. Vjetar umjeren do jak, južni i jugoistočni. U zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne očekuju se olujni udari juga. Jutarnja temperatura od 4 do 10, na jugu od 8 do 13, a dnevna od 12 do 18 stepeni.

U subotu, također, pretežno oblačno vrijeme. Povremena i slaba kiša je moguća u Hercegovini, zapadnim područjima Bosne i u Krajini. Padavine uglavnom u jutarnjim satima i prije podne. Jutarnja temperatura od 8 do 16, a dnevna od 10 do 16, na jugu i sjeveroistoku naše zemlje do 21 stepen.

U nedjelju prije podne umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a poslije podne oblačno vrijeme. Poslije podne i večernjim satima s kišom u većini područja. Na zapadu i jugozapadu Bosne padavine mogu biti i intenzivnije. Jutarnja temperatura od 4 do 10, na jugu do 14, a dnevna od 13 do 20 stepeni.

U ponedjeljak ponovo umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Kiša je moguća u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. Jutarnja temperatura od 4 do 10, na jugu do 13, a dnevna od 10 do 16, na jugu do 19 stepeni.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.