UŽASNO

Muslimović pokušao uništiti i Mašovića

Nastavili su stizati dokazi koje šalju bivši saradnici Fikreta Muslimovića, koji je najmonstruoznijim lažima pokušao ocrniti i neumornog tragača za bošnjačkim žrtvama

Piše: A. C.

15.11.2019

Muslimović: Izaziva sve veću ogorčenost među braniocima BiH. Arhiv

Dokle seže monstruoznost postupaka Fikreta Muslimovića, nekadašnjeg najperspektvnijeg KOS-ovog obavještajca, sve više potvrđuje dokumentacija koja stiže u “Dnevni avaz” nakon javnog poziva da se konačno demistificira uloga bivših komunističkih obavještajnih oficira, koji i danas vedre i oblače u političkom životu BiH.

Zvaničan dokument

Tako je na adresu naše redakcije od bivših saradnika Fikreta Muslimovića, koji se s početka agresije na BiH uspio infiltrirati u vojno-državni vrh, među ostalima, stigao i šokantni dokument iz 1993. godine, koji dokazuje kako je ovaj kosovac pokušao uništiti čak i jednu od najmoralnijih ličnosti u historiji Bošnjaka - Amora Mašovića!


Faksimil Muslimovićevog dopisa iz 1993. tadašnjem državnom rukovodstvu, kojim je pokušao komprimitirati jednu od najmoralnijih bošnjačkih ličnosti Amora Mašovića. Avaz

Nakon rahmetli komandanta Armije RBiH Rasima Delića, Muslimović je najmonstuoznijim lažima pred tadašnjim državnim rukovodstvom i časnog Mašovića nastojao ocrniti kao čovjeka koji, tobože, iskazuje “samovolju i neovlašteno postupa prilikom razmjene zarobljenika i tijela poginulih”.

Kao što se vidi iz priloženog faksimila zvaničnog dokumenta, Muslimović svojim potpisom imputira Mašoviću čak i navodnu “indikativnost bliskih kontakata sa predstavnicima agresorske komisije za razmjene”.

Ova saznanja o Muslimovićevim podmetanjima najčasnijim Bošnjacima tim više su šokantna za svakoga ko zna ko je Amor Mašović, koji je cijeli svoj život posvetio traganju za ubijenima, iskopavanju posmrtnih ostataka na hiljada nestalih žrtava velikosrpske agresije na našu zemlju.

Na hiljade bijelih nišana u Srebrenici, Foči, Prijedoru, Sanskom Mostu, Ključu, Rogatici, Višegradu, Bratuncu, Nevesinju... vječni su nijemi svjedoci onoga što je Amor Mašović svojim trudom i zalaganjem radio tražeći nestale.


Raste ogorčenje

Dok je Muslimović kopao po životima najboljih sinova BiH, neumorni Amor Mašović golim rukama je kopao masovne grobnice i tako ponajviše doprinio istini i pravdi, presudama za ratne zločine te smiraju napaćenih bošnjačkih duša, da im njihovi preživjeli imaju gdje doći i proučiti Fatihu te odati počast.

Upravo zato ovakva saznanja o Muslimovićevom djelovanju izazivaju sve više ogorčenja među porodicama šehida, ratnim vojnim invalidima i braniocima BiH, iz čijih se redova već najavljuje traženje oštre reakcije kako bi se konačno i u BiH donio i proveo zakon o lustraciji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.