SARAJEVO

Vještak tvrdi da Dženan Memić nije poginuo u saobraćajnoj nesreći

Saobraćajna nesreća se nije dogodila ili se nije dogodila barem na ovako opisan način, rekao Jevtić

Piše: B. C. / Avaz.ba

15.11.2019

U Kantonalnom sudu u Sarajevu danas je nastavljeno ponovljeno suđenje Ljubi i Bekriji Seferoviću, koji su optuženi za izazivanje saobraćajne nesreće i sprečavanje dokazivanja u slučaju smrti mladića Dženana Memića.

Vještak saobraćajne struke, magistar Aleksandar Jevtić iz Centra za vještačenje „Zenit“ iz Banje Luke, nakon višesatnog obrazlaganja, iznio je zaključak da oni smatraju da se ovakva saobraćajna nesreća nije dogodila ili se nije dogodila barem na ovako opisan način.

Prema mišljenju Jevtića, nema dovoljno dokaza da se zaista dogodio kontakt vozila i pješaka. On je rekao da na licu mjesta nije utvrđeno mjesto kontakta, da je kretanje pješaka moguće samo pretpostaviti, kao i da je pješak trebao biti u poskoku od 10 centimetara da bi zadobio povrede glave, a koje bi odgovarale oštećenjima na vozilu.

Vještak je pojasnio da su se prilikom izrade nalaza u velikoj mjeri morali voditi pretpostavkama, jer nisu zatečeni tragovi na podlozi koji bi mogli biti dovedeni u vezu s tragovima na odjeći.

Nakon Jevtića svoj dio nalaza će iznijeti vještak Slaviša Stojnić. Tužilac Sead Kreštalica je u cijelosti prigovorio na izneseni dio nalaza i tražio od Suda da naloži novo vještačenje koje će se raditi van teritorije BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.