NAJAVA

"Panorama" donosi razgovor s italijanskim ambasadorom u BiH Nikolom Minasijem i ispovijest Alme Ekmečić

Pročitajte još niz zanimljivih sadržaja

Naslovnica priloga "Panorama" za 17. 11.2019.. Avaz

Avaz.ba

16.11.2019

U printanom izdanju "Dnevnog avaza" od nedjelje, 17. novembra, prilog "Panorama" donosi niz ekskluzivnih i zanimljivih sadržaja.

Ambasador Republike Italije u BiH Nikola Minasi (Nicola) govorio nam je o jednoj od najpoznatijih kuhinja na svijetu te otklonio nedoumice koje su Bosanci i Hercegovci možda imali o tome kako se jedu špageti i pizza.

- Krompiruša mi je omiljeno jelo u BiH, a odmah nakon nje ide burek, ali onaj ispod sača, ne obični - rekao nam je Minasi.

Alma Ekmečić (62), nekadašnja pjevačica te Miss Bosne i Hercegovine i druga pratilja Miss Jugoslavije, odlučila je da se vrati na scenu, i to sa pjesmom na kojoj je radila devedesetih, ali koja zbog rata nikad nije ugledala svjetlost dana. U velikoj ispovijesti za "Dnevni avaz" govorila nam je o ratu u BiH, životu u Francuskoj, povratku na scenu, ali i o depresiji s kojom se dugo borila.

- Znamo šta smo preživjeli, razmišljanja, nemogućnost da stupimo u kontakt s našim ljudima koji su ostali u Bosni. To je užasan košmar, gdje sam prestala da razmišljam o životu koji sam ranije imala - kazala je, između ostalog, Ekmečić.

Tu je i razgovor s Vanjom Solakovićem, frontmenom sarajevskog alternativnog benda "Činčila", koji je nedavno objavio drugi studijski album "Bez oblika".

- Moja metoda pisanja nikad nije bila bazirana na banalnim tekstovima, već se služim metaforama tako da će mnogim slušaocima na prvu, možda, biti i nejasno o čemu se govori, ali sam siguran da je jasno da je album glas naše generacije, pogotovo progresivne manjine, koja se bori da opstaje i ne gubi autentičnost u današnjem društvu – istaknuo je Solaković.

Naslovnu stranicu priloga krasi Banjalučanka Milena Tunguz, koja je, nakon uspješne modne karijere, odlučila da proširi modni biznis te je u martu ove godine krenula u potragu za novim licima u našoj zemlji.

Čitajte još:

- Sarajka Amra Beganović živi svoje snove 

- Lijiang - Biser Himalaje

- Vili Veber: Supruga krije Mihaela Šumahera

- Plava krv - Tihi rat na engleskom dvoru 

- Sve o sendviču

- Najraskošnija kreacija iPhonea

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.