PRAZNICI

Zvijezde na gradskim trgovima za Novu godinu

U glavnom gradu BiH nastupit će Željko Joksimović, u Mostaru „Gustafi“ i „Hladno pivo“

„Hladno pivo“ u gradu na Neretvi. Avaz

Piše: D. Pašalić

18.11.2019

Polako se približava najluđa noć u godini, a u brojnim gradovima, prema najavama, bit će bogat javni doček i odlična zabava s muzičkim zvijezdama.

U glavnom gradu BiH u novogodišnjoj noći nastupit će Željko Joksimović, a organizatori, kako kažu, očekuju spektakl na istom ili višem nivou nego prethodnih godina.

Trodnevni doček

Grupa „Gustafi“ iz Istre i „Hladno pivo“ glavne su zvijezde dočeka Nove godine u Mostaru, dok će drugu noć nastupiti “Crvena jabuka“. Tuzlake će na Trgu slobode najvjerovatnije u 2020. godinu uvesti grupa „Van Gogh“.

Prema riječima Armina Mujkića iz Gradske uprave, za novogodišnji spektakl u Zenici bit će zadužen „Mostar Sevdah Reunion“.

Kako je to dugogodišnja tradicija, trodnevni novogodišnji doček u Banjoj Luci i ovog će puta biti prepun poznatih imena, a 31. će nastupiti „Crvena jabuka“ i Jelena Tomašević.

Željko Joksimović. Agencije

Ponude pjevača

Elmedin Mehadžić, portparol Grada Bihaća, ističe da će biti doček Nove godine na otvorenom, ali da još ne znaju ko će biti zvijezda večeri.

- U ponedjeljak (danas, op. a.) imamo sastanak, još prikupljamo ponude pjevača. Ali, definitivno ćemo imati doček i naš tradicionalni “Winter Park” na gradskom trgu - kaže Mehadžić.

Zeničane će zabavljati „Mostar Sevdah Reunion“. Avaz

Nezaboravan provod na Vlašiću

Miroslav Matošević, direktor Turističke agencije Srednjobosanskog kantona, najavljuje spektakl na Vlašiću, koji će i ove godine dospjeti među deset najpoželjnijih destinacija u BiH.

- Očekujemo 10.000 posjetilaca, koje će, na otvorenom, zabavljati DJ, a bit će  i vatromet. Nećemo dovoditi neke zvijezde, jer i pored njih na Vlašić dođe mnogo ljudi. Uglavnom, garantiramo nezaboravan provod – kaže Matošević.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.