PROJEKTI U petak svečanost u kasarni Dretelj u Čapljini

Kreće izgradnja deset kilometara duge dionice Počitelj - Zvirovići

Dionica Počitelj - Zvirovići LOT 1, u ukupnoj dužini od 10,1 kilometar, od iznimne je važnosti, jer će izgradnjom te dionice Hercegovina biti izravno povezana s Evropskom unijom

Avaz.ba / Fena
19.11.2019 11:04

Izvođač radova je kineska firma

Foto: Ilustracija

Početak radova na dionici Počitelj – Zvirovići LOT 1 bit će obilježen svečanošću u petak, 22. novembra, u 10 sati u kasarni Dretelj u Čapljini. 

Dionica Počitelj - Zvirovići LOT 1, u ukupnoj dužini od 10,1 kilometar, od iznimne je važnosti, jer će izgradnjom te dionice Hercegovina biti izravno povezana s Evropskom unijom, odnosno graničnim prijelazom Bijača, saopćeno je iz Federalnog ministarstva prometa i komunikacija.

Lot 1 obuhvata trasu autoceste od početne stacionaže do mosta Počitelj i od mosta Počitelj do Petlje Zvirovići, a izvođač radova je kineska firma ''China State Construction Engineering Corporation Limited'' (CSCEC).

Veliki most kod Počitelja nije sastavni dio ovog lota. Izgradnja poddionice Počitelj – Zvirovići finansira se iz sredstava osiguranih u okviru ugovora o zajmu sklopljenog s Evropskom investicijskom bankom (EIB).

Na svečanosti će govoriti čelnik CSCEC-a Tang Hao, federalni ministar prometa i komunikacija Denis Lasić, kineski ambasador u BiH Dži Ping i predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dragan Čović.

Komentari

NA VRH