AKTUELNO Saopćenje za javnost

DF: Oprostiti Bh. bloku sumnjivo držanje u pogledu interesa BiH

Pozdravili odluke Predsjedništva BiH o formiranju Vijeća ministara, čime je deblokiran proces formiranja vlasti i odluku da se u sjedište NATO- a dostavi dokument Program reformi BiH

E. Ma. / Avaz.ba
19.11.2019 17:31

DF: U borbi za interese države ne smije biti kalkulacija

Foto: Arhiv

Demokratska fronta (DF) pozdravlja odluke Predsjedništva Bosne i Hercegovine o formiranju Vijeća ministara, čime je deblokiran proces formiranja vlasti i odluku da se u sjedište NATO-a u Briselu dostaviti dokument Program reformi Bosne i Hercegovine, u roku od jedan dan nakon što Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH potvrdi imenovanje predsjedavajućeg i ministara Vijeća ministara BiH.

Ova stranka zahvalila je svim probosanskim snagama na podršci koja je u pogledu poštivanja odluka i zakona institucija Bosne i Hercegovine pružena članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine. 

- DF, također, ovim putem poziva bosanskohercegovačku javnost da oprosti članicama tzv. Bh bloka zbog ambivalentnog držanja po navedenim pitanjima, imajući u vidu da su otuđena rukovodstva Naše stranke i SDP-a, proces formiranja vlasti pretpostavljale nastavku NATO puta BiH.  DF izražava nadanje da će članice tzv. Bh bloka u budućnosti stajati na strani države Bosne i Hercegovine, jer u borbi za interese države Bosne i Hercegovine ne smije biti kalkulacija - saopćeno je iz ove stranke.

Komentari

NA VRH