BIHAMK

Saobraćaj se u većem dijelu BiH odvija usporeno, upozorenje zbog mogućih sitnih odrona

Saobraćaj se odvija po vlažnom kolovozu. Ilustracija

Avaz.ba

20.11.2019

Polusatne obustave saobraćaja, uz 15-minutno propuštanje vozila, aktuelne su u periodu od 7 do 16 sati na magistralnom putu Jajce - Crna Rijeka kod mjesta Zdaljevac, gdje se izvode sanacioni radovi. Poslije 16 sati, na ovoj lokaciji saobraća se naizmjenično  jednom trakom, navodi se u izvještaju BIHAMK-a.

Na magistralnom putu Zenica - Nemila kroz tunel Vranduk tokom dana se od 5 do 21 sat saobraća dvosmjerno. U periodu od 21 do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 5 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. 

Za vrijeme obustave vozila ukupne mase do 7,5 tona koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj - Šićki Brod - Sarajevo i Žepče - Zavidovići - Olovo - Sarajevo.

Sporije se zbog radova saobraća i na magistralnim putevima: Sarajevo - Trnovo (u mjestu Krupac), Srebrenik - Orašje (u tunelu Ormanica), Doljani - Metković (između graničnih prijelaza), Kladanj - Stupari (u mjestu Stanovi) i Ključ - Bosanski Petrovac (na prijevoju Lanište).

Kolovoz je pretežno mokar i klizav, a vozači se upozoravaju i na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja. Na svim dionicama savjetuje se oprezna vožnja, prilagođena stanju i uvjetima na putu.

Podsjeća se da je na snazi zakonska obaveza posjedovanja zimske opreme.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.