REAKCIJE Redžep Salić za "Avaz"

Direktor Zavoda u Pazariću: Strogo sam zabranio da štićenike vežu, provest ćemo istragu

Tvrdi da objavljene fotografije nisu nastale u njegovom mandatu

E. Trako

Redžep Salić: Zgrožen fotografijama

Foto: M. Tabaković


Nakon što je Sabina Ćudić, zastupnica Naše stranke u Parlamentu Federacije BiH, prezentirala jutros fotografije vezane djece u Zavodu ''Pazarić'', Redžep Salić, direktor Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine ''Pazarić'', rekao je za "Avaz" da ove fotografije nisu nastale u njegovom mandatu.   

- Garantiram životom da fotografije nisu nastale dok sam ja direktor. Zgrožen sam ovim fotografijama, a lično sam svim odgajateljima i odgajateljicama strogo zabranio da to rade nemoćnoj djeci. Ukoliko se našom internom istragom pokaže tačnim ovo što je jutros objavljeno, svi će snositi sankcije. U toku dana obavijestit ćemo javnost saopćenjem - kazao je Salić za "Avaz".

Podsjetimo, upravo je direktor Salić taj koji je prvi progovorio u Parlamentu FBiH o kriminalnim radnjama u ovom zavodu, kad je poručio da će svi oni koji su se okoristili i pljačkali sredstva namijenjena Zavodu, odnosno njegovim štićenicima, odgovarati pred zakonom. 

Salić je nekoliko puta ukazivao na to pravosudnim organima, policijskim agencijama, FUP-u i SIPA-i te ih pozivao da dođu u Zavod i pročešljaju dokumentaciju. 

 
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na