SARAJEVO

Tematska sjednica o "Pazariću" 4. decembra, građani izviždali zastupnike pa održali protest i ispred Vijećnice

Predstavnički dom danas je zadužio radno tijelo da u roku od sedam dana provjeri sve navode o stanju u Zavodu

Piše: A. Č. / E. Ma.

20.11.2019

Protesti ispred Vijećnice - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2

Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH održat će tematsku sjednicu o situaciji u Zavodu za mentalno zbrinjavanje invalidne djece ''Pazarić''.

Podsjetimo, Predstavnički dom danas je zadužio radno tijelo da u roku od sedam dana provjeri sve navode o stanju u Zavodu, kao i da prikupi nalaze svih inspekcija koje su do sada odlazile u taj zavod i o svemu tome obavijesti Predstavnički dom radi odgovarajuće reakcije. 

Taj je zaključak predložio predsjedavajući Doma Mirsad Zaimović nakon što je zastupnica Naše stranke Sabina Ćudić iznijela nove šokantne tvrdnje o stanju u kojem su štićenici Zavoda u Pazariću, da se, kako je rekla, bolesna djeca vežu za radijatore ili da im se daju lijekovi nedozvoljeni za njihov uzrast.

Građani koji su protestirali ispred zgrade Parlamenta izviždali su zastupnike nakon završene sjednice, a za sutra su zakazani novi protesti zbog stanja u Zavodu.

Oni su, nakon što su danas protestirali ispred zgrade Parlamenta FBiH, protest nastavili ispred Vijećnice.

Uz zvižduke i transparente na kojima piše "Svirajte za djecu" oko 30-ak građana poručilo je da će, ako to bude bilo potrebno, i prenoćiti ispred Vijećnice, sve dok se njihovi zahtjevi ne ispune, a to je da se hitno smijene članovi Upravnog i Nadzornog odbora Zavoda u Pazariću.

Okupljeni građani razišli su se oko 19:30 sati te najavili okupljanje za sutra u 12 sati ispred zgrade Vlade FBiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.