ZAGREB Pozdravila dogovor u Predsjedništvu

Džaferović razgovarao s Merkel: Svi znamo da ona nosi BiH u srcu

Tema razgovora je bila i migrantska kriza, a kancelarka Merkel izrazila je spremnost Njemačke da pomogne u rješavanju krize

Fena
20.11.2019 19:12

Merkel i Džaferović

Foto: Twitter

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović razgovarao je s kancelarkom Njemačke Angelom Merkeltokom Kongresa Evropske narodne partije, koji se održava u Zagrebu.

Džaferović je informirao kancelarku Merkel o aktuelnoj situaciji u našoj zemlji i jučerašnjem dogovoru u Predsjedništvu BiH, te odlukama koje su donesene. Merkel je pozdravila ovaj dogovor i čestitala članovima Predsjedništva BiH.

Tema razgovora je bila i migrantska kriza, a kancelarka Merkel izrazila je spremnost Njemačke da pomogne u rješavanju krize.

Član Predsjedništva BiH Džaferović je zahvalio za dolazak njemačke delegacije u BiH i spremnost Njemačke da pruži pomoć našoj zemlji, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Džaferović je posebno zahvalio za snažnu podršku koju Njemačka i kancelarka Merkel lično sve vrijeme pružaju Bosni i Hercegovini.

- Svi već odavno znamo da kancelarka Merkel nosi Bosnu i Hercegovinu u srcu. Duboko poštujem pažnju koju ona poklanja našoj zemlji i cijelom regionu - kazao je Džaferović.

Kancelarka Merkel je zahvalila Džaferoviću i potvrdila da će se podrška Njemačke našoj zemlji nastaviti i ubuduće.

Komentari

NA VRH