SARAJEVO

Uskoro rušenje objekata "Higijene" na trasi Prve transverzale

Avaz.ba

21.11.2019

Sa sastanka članova Operativne grupe za gradnju gradske saobraćajnice. Avaz

Rušenje objekata firme "Higijena" na trasi Prve transverzale za koje su riješeni imovinskopravni odnosi, mogli bi početi krajem naredne sedmice, najavljeno je na jučerašnjem redovnom sastanku članova Operativne grupe za gradnju ove gradske saobraćajnice.

- Direkcija za puteve Kantona Sarajevo trebala bi naredne sedmice dobiti rješenje Općine Centar za rušenje, nakon čega bi mogli uvesti izvođače radova i početi s uklanjanjem objekata - istaknuo je ministar saobraćaja KS Adnan Šteta.

U skladu sa zaključkom sa prethodnog sastanka, Općina Centar završila je i parcelaciju zemljišta od ulice Braće Begić do "Bosnalijeka", koja će biti pravosnažna za 15 dana, čime su se stekli uvjeti za daljnje rješavanje imovinskopravnih odnosa na ovoj dionici, saopćeno je na sastanku.

Kako je dogovoreno, ministar Šteta i direktor Zavoda za izgradnju KS Mirza Hulusić održat će sastanak sa predstavnicima Federalne uprave za geodetske i imovinskopravne poslove kako bi osigurali da sve pristigle žalbe na geodetske poslove na trasi Prve transverzale imaju apsolutni prioritet u rješavanju zbog proglašenog interesa o gradnji ove saobraćajnice.  

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.