NA LICU MJESTA

Okupljene građane niko iz Vlade nije primio, najavljeni novi protesti dok se ne riješi slučaj "Pazarić"

Piše: E. Trako

21.11.2019

Nekoliko stotina građana ispred Vlade FBiH - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+19

Razočarani građani razišli su se ispred zgrade Vlade FBiH s obzirom na to da ih niko nije primio nakon što su nekoliko sati protestirali zbog.

Također, najavili su i krivične prijave protiv odgovornih te najavili nove proteste za sutra i svaki dan dok se ne riješi slučaj "Pazarić".

Inače, danas se ispred zgrade Vlade FBiH okupilo nekoliko stotina građana koji su na taj način željeli pokazati ogorčenost zbog stanja u Zavodu Pazarić

- Sve znaju, djeca su bila izgladnjivana. Ona trebaju biti zaštićena. U toj djeci vidjeli smo svoju. Da mene nema, moje dijete bi bilo dole - u suzama je kazala jedna od majki.

Amela Lučkin jedna je od građanki koje su danas izašle na proteste ispred zgrade Vlade FBiH.

U izjavi za medije pitala se zašto Sabina Ćudić nije ranije reagirala ako je znala za fotografije iz Zavoda Pazarić.

- Zašto je šutjela, zašto nije tražila pomoć od javnosti? Vezanje djece u Pazariću nije humano. Razumijemo da postoje djeca koja mogu sama sebe povrijediti, ali zato postoje medicinski kreveti, koje treba nabaviti. Dijete zavezano za radijator, može udariti glavom u njega i tako sebi nanijeti smrtonosne povrede - rekla je Lučkin.

Kao što je poznato, federalna zastupnica Naše stranke Sabina Ćudić obznanila je jučer šokantne fotografije štićenika u Zavodu Pazarić, koji su bili vezani za namještaj i radijatore.

Na protestima su, osim građana, prisutne i osobe iz javnog života, poput glumaca Ermina Brave i Jasenka Pašića.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.